Wat we doen

Welke sneaker reparaties doen onze vakmensen?

Sneaker Reparatie Skills

De beste schoenmakers van Nederland zijn bij ons aangesloten.

Voor deze werkzaamheden kun je bij elke aangesloten locatie terecht:

 • Hielvoering reparatie
 • Zolen verlijmen
 • Neuzen lijmen
 • Hak reparatie
 • Zolen vervangen
 • Stikwerk
 • Schade bijwerken
 • Scheuren repareren. 

 

Daarnaast heeft elke sneakerhersteller zijn eigen specialiteiten en vakkennis.

Denk hierbij aan een soleswap of een complete repaint of ontgeling van jouw sneakers. Ook zijn er locaties die een complete restore van designer schoenen kunnen verzorgen. Neem hiervoor een kijkje bij de aangesloten herstellers.

Sneakermaker: schoenmaker voor sneakers

Bij een schoenmaker denk je misschien al gauw aan iemand die dure leren schoenen herstelt. Maar tegenwoordig heb je ook dure merk sneakers. Vooral als je een exclusief model te pakken hebt. En wat veel mensen niet weten: ook die kun je vaak goed laten repareren. Maar dan wel door een specialist. Een sneakermaker. Dat scheelt weer een nieuw paartje kopen!

levensduur sneakers

Is er een verschil tussen het repareren van sneakers en schoenen?

Sneakers zijn anders opgebouwd dan normale schoenen. Er zijn bijvoorbeeld vaak wat meer onderdelen gericht op comfort en vering. Maar er worden ook veel andere materialen gebruikt. Traditionele schoenen worden vooral gemaakt van leer of suède. Sneakers kunnen ook worden gemaakt van canvas, mesh en kunststof – of een combinatie van al die materialen.

Een sneakermaker heeft zich gespecialiseerd in het herstellen van al die soorten materialen én weet hoe je de vorm van sneakers intact houdt voor optimaal loopcomfort.

Soorten reparaties

Soms gaat een Nike Air Max lek. En de stof van je Adidas Yeezy kan scheuren. Er zijn dus allerlei verschillende reparaties waarvoor je bij een sneakermaker terecht kunt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het stikken en plakken van naden
 • het repareren van scheuren in het materiaal
 • het herstellen van de binnenvoering (ook bij de hak)
 • en het vervangen van de zolen.

 

hielvoering yeezy

 

Online & in de buurt

Veel sneakerherstellers werken online. Je stuurt je schoenen dan op naar de werkplaats en je krijgt ze na de reparatie weer retour gestuurd. Lekker makkelijk, maar soms is het ook fijn als je gewoon naar een sneakermaker in de buurt kunt.

Daar kun je namelijk net even wat beter uitleggen wat er gerepareerd moet worden. Je hoeft geen verzendkosten te betalen (vooral fijn bij kleine reparaties) en je hebt je schoenen waarschijnlijk ook sneller weer terug omdat je niet hoeft te wachten op de postbezorger.

Vind jouw lokale sneakermaker

Op sneakerreparatie.nl vind je alle schoenmakers die gespecialiseerd zijn in het repareren van sneakers. Vul dus snel je locatie en ontdek een sneaker restore specialist bij jou om de hoek!

Waarom je sneakers laten herstellen?

Het duurzame alternatief voor nieuw kopen, wij laten je sneakers weer stralen. 

Vakmensen

Bij ons vind je de beste sneaker-herstellers voor jouw kapotte schoenen.

Duurzaam

Het langer doen met sneakers is goed voor het millieu en je portemonnee.

Asset 22

Advies

De locaties geven je vakkundig advies en altijd een scherpe offerte.