hielvoering kapot

Binnenkant hak schoen kapot? Laat je hielvoering repareren!

Als je te snel in je schoenen springt of ze zo met je voeten uittrekt, dan kan de binnenkant van de hak van je schoen kapot gaan. De stof slijt zo ver dat je met je hak tegen de harde versteviging aan schuurt. Dat loopt niet echt lekker of je krijgt zelfs blaren. Gelukkig kun je gewoon die hielvoering repareren. Zelf of bij een schoenmaker.

hak reparatie schoen
Nieuwe hielvoering

Binnenkant hak schoen kapot? hielvoering repareren!

De binnenkant van de hak van je schoen noemen we ook wel de hielvoering. En die gaat kapot als je je sneakers niet op de juiste manier aan- en uittrekt. Als je snel in je schoenen springt (en dat doen we allemaal wel eens), druk je de stof langzaam kapot met je hak. En ook als je ze vlug uittrekt, slijt het mesh of de stof sneller.

Hoe gaat de binnenkant van de hak van een sneaker kapot?

Gevolg? Je stof kruipt omhoog of scheurt. Er kan zelfs een gat in komen. Daardoor kom je met je hak tegen een stuk plastic of karton aan dat de hak verstevigt. En dat is niet zo fijn. Trek je Air Max of hardloopschoenen de volgende keer daarom dus even met beleid aan óf gebruik een schoenlepel!

Hielvoering zelf repareren

Als je een beetje handig bent, kun je die hielvoering zelf repareren met een lap van leer of microvezel. Deze lijm je of stik je vast aan de binnenkant van de hak van je schoen. Wil je weten hoe dit moet, volg de handige handleiding hieronder.

Ben je niet zo handig? Er zijn tegenwoordig ook handige stickers die je op de hielvoering kunt plakken. Nadeel is wel dat die stickers waarschijnlijk niet dezelfde kleur als je sneakers hebben. En ze gaan over het algemeen ook weer niet heel lang mee…

hielvoering reparatie
Hielvoering reparatie yeezy

Of laat een professional je hielvoering repareren

Is de binnenkant van de hak van je schoen kapot en wil je nog geen afscheid nemen van je sneakers? Snappen we. Laat dan de hielvoering repareren door een professionele schoenmaker. Daarmee loop je in no time weer lekkerder in je schoenen én verleng je de levensduur van je favoriete sneakers enorm.

Scheel je bovendien in de kosten, want zo’n hielvoering reparatie is altijd goedkoper dan een nieuw paartje sneakers!

Wat kost een hielvoering reparatie?

Een hielvoering reparatie begint vanaf 25 euro per paar. Dit is wel erg afhankelijk welk materiaal er wordt gebruikt, in de meeste gevallen wordt een hielvoering reparatie bij ons van leer gemaakt. En deze wordt naast gestikt ook nog eens extra vast gelijmd. Overleg goed met de locatie welke kleur leer er gebruikt dient te worden, zo krijg je de best passende kleur hielvoering bij jouw sneaker.

Vind nu een sneakerspecialist bij jou in de buurt!

Op sneakerreparatie.nl vind je alle schoenmakers die gespecialiseerd zijn in het repareren van sneakers. Ook als de binnenkant van de hak kapot is. Vul dus snel je locatie in, ontdek die professional bij jou in de buurt en laat die hielvoering repareren!

Hier vind je de sneakerhersteller in jouw buurt

Vul jouw locatie in en vind een sneakerhersteller bij jou in de buurt.