zool air max vervangen

Soleswap: je sneaker zool vervangen | Sneakerreparatie.nl

Soleswap: je sneaker zool vervangen

De zolen van je sneakers geven stevigheid aan je schoen, zorgen ervoor dat je lekker loopt én dragen bij aan een frisse uitstraling. Maar ze kunnen ook kapot gaan. Slijten of scheuren. Met een schoenzool reparatie fix je dat, maar soms moet je je sneaker zool vervangen met een soleswap.

Wanneer een schoenzool reparatie?

Een schoenzool reparatie is geschikt voor kleine beschadigingen aan de zool. Denk aan een losgelaten zool, versleten plekjes of kleine gaatjes. Die kun je vaak wel lijmen. Daarmee bespaar je een hoop geld en hoef je dus geen nieuw paar sneakers kopen. Vooral handig als het gaat om dure of exclusieve sneakers!

zool vervangen
Zool vervangen

Je sneaker zool vervangen met een soleswap

Soms is je schoenzool zo versleten of kapot dat je ‘m niet meer kunt lijmen. In dat geval moet je de sneaker zool vervangen. Dat kan met een soleswap.

Met een soleswap zet een schoenmaker de zool van een nieuwe schoen op de oude, kapotte schoen. Je moet dan vaak wel zelf een vervangende zool (of sneaker) aanleveren, maar daarvoor kun je dus gewoon een goedkoper paar nemen. Natuurlijk moeten de maat en de pasvorm wel hetzelfde zijn.

Wat kost een soleswap?

Het overzetten Nike Air Max midsole incl. outsole op een andere sneaker noemen we een soleswap, een soleswap kost gemiddeld 99 euro per paar. Wil jij weten welke locatie,s een soleswap kunnen uitvoeren, kies dan in de filter voor deze reparatie.

Sneaker zool vervangen zonder oude schoenen

Heb je geen oud paartje staan? Of past de kleur bijvoorbeeld niet bij je sneakers? Dan kun je ook de sneaker zool laten vervangen door een nieuwe zool van bijvoorbeeld Vibram. Dit merk maakt buitenzolen die je op onder andere op je Nike Air Max kunt laten zetten. De kosten van het vervangen van je schoenzolen ligt tussen de 40 en 70 euro per paar.

vibram zool vervangen
Vibram zool op Air Max

Goed om te weten: Vibram zolen zijn extra stevig en slijtvast, maar vaak ook wel wat zwaarder dan de originele zolen van je sneakers. En ook zien ze er nét een beetje anders uit dan het origineel!

Vind een sneakerspecialist bij jou in de buurt

Met wat schuurpapier en goede schoenlijm kun je misschien zelf die kleine schoenzool reparatie nog wel doen, maar een sneaker zool vervangen via een soleswap is echt vakwerk. Dat laat je dus beter over aan een schoenmaker die ook gespecialiseerd is in sneakers.

Vul je locatie in en ontdek die sneakerspecialist bij jou in de buurt!

Hier vind je de sneakerhersteller in jouw buurt

Vul jouw locatie in en vind een sneakerhersteller bij jou in de buurt.