sneaker reparatie

Sneakers repareren | Sneaker Reparatie

Sneakers repareren

Zijn je favoriete gympies kapot? Of is dat exclusieve paartje een beetje beschadigd? Dan kun je vaak beter je sneakers repareren dan nieuwe kopen. Dat scheelt weer in de portemonnee en het is nog beter voor het milieu ook!

Zelf je sneakers repareren?

Sneakers repareren is een specialistisch vak. Tuurlijk, je kunt zelf wel aan de slag met goede atoom lijm om dat losgelaten neusje van je Air Max weer te plakken. Of je koopt een speciale schoenenlijm om die losgelaten zool weer vast te lijmen. Deze producten bestel je via de knop hieronder.

Maar bij scheuren of een kapotte hak kun je beter naar een sneakerhersteller gaan. Die hebben namelijk de technische know how én de tools om je favoriete schoenen weer te repareren. Een schoenmaker kan namelijk ook:

  • naden stikken en plakken
  • scheuren repareren (ook in mesh, leer of suède!)
  • binnenvoeren herstellen
  • zolen vervangen.

En ga zo maar door!

De hielvoering van je sneakers repareren

De hielvoering (de binnenkant van de hak van de schoen) wil nog wel eens kapot gaan. Scheuren of slijten. Dat gebeurt als je je schoenen te snel aantrekt of als je ze ‘met je voeten’ uittrekt. Je kunt dit zelf repareren door de volgende handleiding te volgen.

Om de hielvoering van je sneakers te repareren, moet je een nieuw lapje stof over de gaten en beschadigingen in de hak zetten. Bij voorkeur eentje van leer, zodat je niet over een tijdje weer dezelfde problemen hebt. Vervolgens plak en stik je die lap vast.

hielvoering kapot
Hielvoering reparatie Air Force

De zool van je sneakers repareren

Ook met de zolen van je sneakers kan van alles mis zijn. De zool kan bijvoorbeeld loslaten en moet dan opnieuw gelijmd worden. Of er zit een gat in dat je wilt vullen. Kan vaak ook met diezelfde lijm. Vraag de sneakerspecialist naar de mogelijkheden.

zool air max vervangen
Zool Air Max Vervangen

Zijn je zolen versleten? Dan heb je een groter probleem. Een versleten zool is vaak niet meer te herstellen. Die moet vervangen worden. Met een sole swap worden de zolen van een nieuw paar onder je oude paar gezet. Zo kun je er weer een tijdje mee vooruit!

Sneakers laten repareren?

Als je niet zo handig bent, kun je dus beter niet zelf je sneakers repareren. Het kost best wat tijd en moeite. Zeker als je de spullen niet in huis hebt. En meestal is de kans op extra beschadigingen ook nog best groot als je zelf in de weer gaat met een naaimachine…

Laat die reparatie dus lekker over aan de professional. Vul je locatie in en ontdek snel een sneakerhersteller bij jou in de buurt! Bij ons vindt je de beste schoenmaker van Nederland op het gebied van sneakerherstel.

Hier vind je de sneakerhersteller in jouw buurt

Vul jouw locatie in en vind een sneakerhersteller bij jou in de buurt.